گوینده: سید مجتبی آدینه
تا به حال از دریچهی چشم دیگران به خودتون نگاه کردید؟!
چرا باید این کارو کنید؟!
چون درکی که اونها از ما دارن ممکنه بسیار متفاوت و حتی در تعارض با برداشتی باشه که تا امروز از خودمون داشتیم.
فهمیدنِ نگاه دیگران و درک دیگران از خودمون بهمون کمک میکنه رفتارمون رو بهتر کنیم، باعث میشه از فرصتهایی استفاده کنیم که تا همین دیروز از دستشون میدادیم.
ممکنه حالا فکر کنید که اعتماد به نفس ندارید یا کم حرفید؛ اما نظر دیگران متفاوت باشه و اونا شما رو آدم مورد اعتماد، راز نگهدار و شریفی بدونن.
برعکس این هم ممکنه که اتفاق بیافته، یک نفر مصرانه با خودش میگه که اعتماد به نفس بالایی داره و خیلی رکه، ولی دیگران اون رو پرخاشگر میدونن، برای همین هم نمیخوان که با اون در هیج پروژهای کار بکنن و با او گفتگویی داشته باشن.
اما اشتباه نکنید! اصلا قرار نیست که ما برای راضی نگه داشتن دیگران دست به تغییر خودمون بزنیم؛ بلکه میخوایم با آگاهی از طرز نگاه دیگران به خودمون بتونیم در مواقع مورد نیاز حالات و رفتارایی که از خودمون نشون و بروز میدیم رو اصلاح و نهایتا بهتر بکنیم.
شاید بپرسید که چطور میتونیم از نوع نگاه دیگران به خودمون با خبر بشیم؟!
راحتترین و سادهترین کار پرسیدنه!
پرس و جو، تنها راهیه که با اون میتونیم به طرز فکر دیگران پی ببریم.
بسیاری از شرکتهای بینالمللی از فرآیندی به نام بازخورد ۳۶۰ درجه استفاده میکنن، که راهکاری رسمی برای مطلع شدن از نظر همکارا، رؤسا و سایر افرادیه که به نحوی با اون شرکت در ارتباطن و همکاری میکنن.
شما هم میتونید در مورد خودتون از این فرآیند در مقیاسی کوچیکتر استفاده کنید و بهره ببرید. پیش کسایی برید که شمارو در نقشهای مختلف و گوناگونی دیدن، مثل همکار یا شریکتون، همسر یا دوستتون و یا اعضای خانوادتون.
یادتون باشه که دوستانی رو انتخاب بکنید که با شما صادق باشن، موفقیت شما و رشد شما حال اونهارو هم خوب میکنه، این مورد خیلی مهم و مؤثره.
برای انجام دادنِ بهترِ این کار، بهتره که از پرسشنامه استفاده بکنید. در این حالت سوالات شما یکسان و همسان و مشابهِ و نهایتا میتونید با ارزیابی این پرسشنامه و پاسخ دوستانتون به سوالات اون، بهتر خودتون رو بسنجید.
فراموش نکنید، پرسشنامهها باید کوتاه و روشن باشن و سوالهایی رو در پرسشنامه بذارید که دونستن جوابشون واقعا برای شما مهمه.